Eendrachtstraat 25 hs
1078 XW AMSTERDAM
t. +31-(0)20-6717881
e. info@malaysiapromotion.nl
m. +31-(0)6-51157152
w. www.malaysiapromotion.nl

MALAYSIA PROMOTION

_________________________________________

Malaysia Promotion heeft tot doel om het land Maleisie te promoten als reis-, en zakenbestemming en als land om te wonen en werken.

Wat doe ik?

In 2007 ben ik begonnen met Malaysia Promotion. Mijn doelstelling is om advies en informatie te geven aan mensen die geïnteresseerd zijn in dit Aziatische land.

Dit doe ik door:

 • Voorlichting en advies te geven over reizen en tours naar Maleisië
 • Voorlichting te geven over de mogelijkheden om te wonen in Maleisië en in het bijzonder Penang. Hierbij denk ik aan een lang verblijf in hotels en appartementen(regulier aanbod), het Maleisische Homestay programma, en tot slot het Malaysia My Second Home programma (MM2H). Dit is een mogelijkheid om in Maleisië een tweede huis te hebben en hier te wonen, bijv. na pensionering.
 • Ecotoerisme te bevorderen en bestemmingen te vinden voor reizigers met specifieke wensen (flora en fauna) en nationale parken. Ook duikbestemmingen zijn volop te vinden.
 • Informatie te geven over de culinaire kaart in Maleisië en de vegetarische Aziatische keuken in het bijzonder.
 • Gezondheids- en wellnessreizen naar Maleisië onder de aandacht te brengen. TIP! Een aanrader voor senioren en pensionado's!
 • Advies te geven aan Maleisische ondernemers over Nederland; dit doe ik in samenwerking met de Malaysian Dutch Business Council (MDBC), de Malaysia external trade development corporation (Matrade) en het Nederlands centrum voor handelsbevordering (NCH).

 

VOORLICHTING EN ADVIES OVER REIZEN EN TOURS NAAR MALEISIË

_________________________________________

Allereerst geef ik advies over individuele of groepsreizen en tours naar West-Maleisië of naar Oost-Maleisië (Sabah en Sarawak).

Dit gebeurt in samenwerking met een aantal gerenommeerde reisorganisaties die dit uitstekend doen. Zowel TUI reizen (www.tui.nl) als de Jong Intra Vakanties (www.dejongintra.nl) bieden standaard en maatwerk vakanties.

Daarnaast kan ik ook de volgende kleinere reisbureaus aanbevelen:

Zij leveren maatwerk.

Houdt u meer van groepsreizen, dan zijn de reizen naar Maleisië van Fox Vakanties (www.fox.nl) aan te raden, vooral voor paren. Reizigers van 25 tot 40 jaar kunnen beter met Sawadee Reizen (www.sawadee.nl) naar Maleisië gaan.

Op al deze sites vindt u een schat aan landeninformatie, gebieden, attracties en er is veel maatwerk mogelijk. Of boek losse hotels op Trivago.nl.

Andere links met betrouwbare informatie zijn:

 

INFORMATIE OVER DE CULINAIRE KAART IN MALEISIË

_________________________________________

Omdat er in Maleisië zoveel bevolkingsgroepen wonen, zijn de keukens hierdoor in ruime mate beïnvloed. Het eten is er een echte melting pot!

Daarom vinden we zowel Maleisische traditionele gerechten, Chinese gerechten uit allerlei streken evenals Indiase etenswaren. Daarnaast hebben we binnen deze kaart een vegetarische keuken in Maleisië die ik nergens ter wereld ben tegengekomen.

In dit moslimland is halalfood overal te vinden (dat is voedsel dat volgens de islamitische wet gegeten mag worden).

Eten is een van de meest voorkomende activiteiten in Maleisië: ontbijt, lunch, theetijd, avondeten en tussendoortjes, overal zijn vruchten en sappen in overvloed te vinden. Uw dag start bijvoorbeeld met Nasi Lemak.
 
Iedere staat in Maleisië kent zijn eigen specialiteiten en gerechten. Bijvoorbeeld in Malakka kunt u de peranakan en Nonya babagerechten proeven, zoals Curry Chicken Kapitan. In Johor eet u laksa Johor, nasi briyani gam en otak-otak.

In Terengganu smult u van de nasi dagang en de keropok lekor. Kelantan heeft allerlei kleuren rijst, waaronder de blauwe nasi kerabu en heerlijke toetjes zoals kuih akok en jala mas.

In Sarawak smult u van laksa Sarawak, een heftige maaltijdsoep die je niet mag missen. Penang biedt het culinaire hoogtepunt uit de Maleisische keukens, en iedere dag kunt u bij een hawkerstalletje eten wat u wilt. De beroemde Hokkien mee, Char koay teow, pasembor en kuih lapis zijn het proberen waard.

George Town, Penang heeft van de Unesco een plaats gekregen op de World Heritage List, de werelderfgoedlijst, omdat George Town het grootste nog bestaande aantal voor-oorlogse winkels, gebouwen (tempels en monumenten) heeft ten opzichte van alle andere Aziatische steden.

Fruit vindt u in overvloed in het gehele land: durian (je vindt het heerlijk of je eet het nooit meer!!), mango, jackfruit, ananas, starfruit, guave, payaya, banana, enz.

Van deze vruchten worden sappen (juices) gemaakt waar je bij staat, dus supervers. In het kader van uw gezondheidsmanagement niet te versmaden.

En als je eens een keer wat anders wilt, dan zijn de Europese keukens (Italiaans, Frans, Engels, Duits, enz.) dichtbij en de Amerikaanse concerns (KFC, etc.) zijn ook te vinden.

Op aanvraag stuur ik u de folder met ‘Vegetarian delights' toe (info@malaysiapromotion.nl).

U kunt dus overal eten waar u wilt, op straat bij een eetstalletje, neem bijvoorbeeld eens roti canai als ontbijt. Bij de zogenoemde hawkerstals (bijvoorbeeld op Gurney Drive in Penang), in restaurants en hotels (let op speciale buffetten!).

Kijk waar de lokale mensen eten of eten halen, daar is het eten goed en vaak goedkoop!

Tot slot maak ik u erop attent, dat u regelmatig kooklessen kunt nemen op uw vakantieplek. Informeer hiernaar bij de receptie, in andere hotels of via de Tourism Malaysiakantoren ter plaatse. De laatsten organiseren zelfs een speciale gourmettour van 3 dagen vanaf Kuala Lumpur, Penang en vanaf Langkawi.

 

ECOTOERISME. FLORA EN FAUNA. NATIONALE PARKEN.

_________________________________________

Een nieuwe doelgroep in de wereld is de bewust levende reiziger, die let op het behoud van milieu en CO2 uitstoot. Voor Maleisië betekent dit, dat er met nadruk programma’s en bestemmingen komen waar reizigers op verantwoorde manier heen kunnen (vliegtuig voor de internationaal verkeer) maar daarna meer doen met openbaar vervoer zoals bus, trein, fiets en te voet.

De eerste stap voor de reiziger is het vliegen naar uw reisbestemming Maleisië. Vlieg klimaatneutraal, bijvoorbeeld via Greenseat. U betaalt bij iedere ticket aan Greenseat een bedrag ter compensatie van de CO2 uitstoot en andere broeikasgassen. Met dit geld wordt geïnvesteerd in duurzame energie- en bosprojecten.
Informeer hiernaar bij uw reisbureau of op greenseat.nl.

Verbetering van het welzijn van de plaatselijke bevolking is ook een aspect van ecotoerisme. Maleisië beschikt over een uitstekend netwerk van treinen en bussen, fietsverhuur is in opkomst.

Wandelvakanties kunnen goed, voor de getrainde reizigers zijn de nationale parken bijvoorbeeld Mount Kinnabalu of de beklimming van de Pinnacles een aanrader!!

Maakt u toch gebruik van de auto (of bus), dan is er een goed wegennet door het hele land, waarbij die in Oost-Maleisië redelijk te noemen is. NB Het verkeer rijdt links!

Een andere mogelijkheid om ecologischer te reizen is langzamer te reizen. Dus niet heel Maleisië in 8 dagen, met veel vliegbewegingen, maar bijvoorbeeld Maleisië in 3 weken, met gebruik van bijv. openbaar vervoer en veel lopen.

Blijf vooral een paar dagen in de Home Stay projecten, en accommodatie in de vele Nationale Parken van dit land. Wel dient u vaak vooraf te reserveren of spreek af met locale rangers of reisorganisaties in het land zelf.

Nationale Parken

De flora en fauna van Maleisië is bijzonder divers. Eigenlijk is heel Maleisië een groot Nationaal Park, u vindt vogels en vlinders in grote hoeveelheden, afhankelijk van het seizoen.

Voor verdere informatie per park: www.visitmalaysia.nl

De meeste nationale parken bevinden zich op Sabah en Sarawak. Het zijn er teveel om op te noemen.

Fauna

Vogels
Er is een aparte folder Birdwatching in Malaysia (op aanvraag) met alle plekken waar u zeker heen kunt gaan om veel vogels te spotten.

Vlinders
Er zijn veel vlindertuinen in dit land, ook in de hoofdstad Kuala Lumpur, maar in de vrije natuur komt u ook veel soorten tegen.

Duiken
In Maleisië kunt u duiken en snorkelen, afhankelijk van de plaats en het seizoen. Ook een vorm van ecotoerisme, want de locaties zijn vaak eenvoudig en lokaal.

NB Om teleurstellingen te voorkomen, dient u zelf vooraf informatie in te winnen over de mogelijkheden ter plaatse, de stroming en de vervuiling van de zeeën.

Dit vindt overal ter wereld waar veel mensen wonen plaats; vooral de vervuiling van de zeeën en oceanen neemt toe. Er zijn overal meer kwallen.

Vooral op de eilanden rond Sabah zijn goede duiklocaties te vinden.

Informatie: www.sabahtourism.com (info@sabahtourism.com) of kijk op borneoecotours.com. Er zijn een aparte folders te downloaden zoals “Dive in paradise”of “Birdwatching”.

Apen
Er zijn vaak apen in dit land, soms ook hele stoute makaken.

Bijzonder zijn de oran utans, op verschillende plaatsen vooral in Sabah in parken te zien, waar ze geresocialiseerd worden om terug te worden gezet in de natuur (zie: borneoecotours.com). U kunt in ecolodges verblijven.

Door de houtkap is het leefgebied van deze mensapen steeds kleiner aan het worden. Ook de oliepalmplantages doen hier geen goed aan.

Een aap die je nergens ter wereld ziet, woont in Sabah: de oran belanda of te wel de neusaap (Proboscis Monkey). Deze aap leeft in groepen en lijkt op de Nederlanders die vroeger in Maleisië kwamen: met dikke buiken en grote neuzen.

Een geweldige plek waar je neusapen in de vrije natuur kunt zien is Bako National Park. Hier kun je ook een aantal flinke trekkings maken.

Je kunt een Wildlife cruise maken bijv. langs de Santobung Rivier.

Een andere plaats is de Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary, waar je ook kunt overnachten.

Mensapen
De oran utan zie je in het Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre of ga naar de omgeving van Sandakan, naar het Sepilok Rehabilitation Centre (Sabah).

Wilde dwergolifanten kun je treffen in Sabah (Maleisisch Borneo), in de omgeving van Sandakan, bijvoorbeeld langs de Kinabatangan rivier. De rangers weten waar! Dit is nog de enige plek ter wereld waar ze voorkomen.

Voor meer informatie: wwf.nl.

Vogels
Neushoornvogels zie je vaak vliegen in Maleisië bijvoorbeeld in de omgeving van Pangkor. Daarnaast natuurlijk alle tropische vogels die je je kunt bedenken.

Afhankelijk van het seizoen tref je de vogels aan. De folder “Birdwatching in Malaysia” is op aanvraag te verkrijgen.

Vleermuizen
De grootste populaties aan vleermuizen vind je in het Gunung Mulu National Park en in de omgeving van Miri.

Tegen de avond zie je in Mulu honderdduizenden vleermuizen uitvliegen.

Flora

De tropische bloemen en planten vind je door heel Maleisië. In de regenwouden en langs de vele rivieren zijn meer soorten dan op de eilanden. Bloemen trekken natuurlijk veel vlinders aan, er zijn ongelooflijk veel soorten in dit land te zien.

In sommige nationale parken kun je de rafflesia vinden, een bloem die maar heel kort bloeit en wereldberoemd is. Bijvoorbeeld in het Gunung Gading National park. Kijk eerst op internet wanneer de bloem bloeit, dit voorkomt teleurstelling als je ter plekke bent en de bloem niet in bloei vindt.

Schelpen en stranden
Omdat Maleisië is omgeven door zeeën zijn er veel eilanden en schelpen. Je kunt met bootjes jouw bestemming vanaf de ferries bereiken.

Duiken en snorkelen
Stel je voor dat je in een prachtige zee aan het duiken bent. Je ziet allerlei vissen, die alleen in tropische wateren voorkomen. Er zijn heel veel duikplekken zowel rond de eilanden voor de kusten van West-Maleisië, als rondom de kust van Oost-Maleisië.

Hoe verder je met de boot van de kust gaat, hoe beter de kwaliteit van de zee, en hoe meer vissen en koraal je tegenkomt. Ook zeeschildpadden, haaien, mantaroggen en zeeduivels, kwallen en haaien, clownsvisjes en trompetvissen,  zeepaardjes en zeeslangen, enz.

De folder ‘Dive in Paradise’ is op aanvraag te verkrijgen.

Met een duikbrevet doe je meer, neem deze mee of haal een brevet in Maleisië.

Je kunt op veel plekken snorkelen en in duikaccommodaties logeren.

 

GEZONDHEID- EN WELLNESSREIZEN

_________________________________________

Al jaren kent Maleisië een uitstekende gezondheidzorg en wellness industrie. Dit betekent o.a. dat dit op heel veel plaatsen voorhanden is. Stel u bent op vakantie en u krijgt een medische klacht, dan zijn er goede artsen en ziekenhuizen voor een normale prijs beschikbaar.

Heeft u een nieuwe bril nodig, u heeft een ruime keus aan brillen en contactlenzen in de speciaalzaken, en snel klaar. Ook al bent u in Nederland verzekerd, het loont zeker om de bril of lenzen in dit land te kopen.

In hotels of toeristencentra kunt u zich laten masseren. Footreflexiologie en massages tegen elke kwaal, kunt u bijv. ook bij het strand vinden. Woont u in Maleisië, denk dan eens aan een massage bij reuma, artritis enz. Overal vindt u moderne zorg (ziekenhuizen, apotheken) en u kunt gemakkelijk in uw hotel of appartement revalideren.

In Penang aan het strand van Golden Sands Hotel in Batu Feringhi, vindt u de tent van de familie Foo met uitzicht op de zee.

Zij masseren (vader, zoon en schoonzoon) met goede resultaten.

Gun uzelf deze weldaad als u in Penang bent.

Bent u herstellende van een ziekte of moet u een operatie ondergaan. Denk eens aan een ziekenhuis hier en herstel in het warme klimaat. Uw herstel zal vaak sneller gaan en plezieriger verlopen, u heeft hier immers de zorg van de Maleisische staf, zeker als u in een hotel of appartement logeert. Ook fysiotherapie aan huis is mogelijk.

Meer informatie: vraag de folder “Health en Leisure” aan. Hier staan mogelijkheden voor een medische controles en screenings in Maleisische ziekenhuizen en de adressen hiervoor.

Ook is er een groot aanbod aan spa’s waar uw lichaam en geest verwend zullen worden. Per halve of hele dag te bespreken.

TIP! Bezoek de Rasa Sayang Resort & Spa, onderdeel van de Shangri-la Group en laat u verrassen in deze exclusieve spa in Penang. De kamers zijn nieuw en ruim gebouwd op basis van een holistische visie en kleuren. Er zijn dagbehandelingen, een prachtige tuin, een meditatiestudio enz.

Kunt u overwinteren en werken aan uw gezondheid: aarzel niet langer, gewoon doen.

 

WONEN EN WERKEN IN MALEISIË

_________________________________________

Appartementen
Wilt u langere tijd in Maleisië verblijven en weet u waar, vraag mij dan om informatie.

Malaysia My Second Home (MM2H)
Leven in Maleisië is geweldig. De kosten voor levensonderhoud zijn laag, de medische zorg is uitstekend, en van gelijk, zo niet hoger niveau als in Nederland. Het tropische klimaat helpt mee om u een goede kwaliteit van leven te geven.

Het MM2H programma stelt u in staat om in Maleisië een tweede huis te hebben. Om hier te kunnen wonen en leven, dient u aan o.a. de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Er wordt  onderscheid gemaakt tussen mensen onder de 50 jaar en 50 jaar en ouder.
 • Afhankelijk van uw leeftijd moet u een vast bedrag storten op een Maleisische bankrekening, waarbij een minimumsaldo wordt gehanteerd. Na een jaar kunt u hiervan geld gebruiken voor uw levensonderhoud.
 • U dient ook een vast maandelijks inkomen te hebben bijvoorbeeld uw Nederlandse pensioen of lijfrente.
 • Ook zijn er toelatingseisen (formulieren, paspoort, gezondheidscheck enz).

Als u aan al deze criteria voldoet, dan krijgt u (en uw gezinsleden tot 21 jaar) een Social Visit Pass en een Multi Entrypass voor 10 jaar. Deze kan voortdurend vernieuwd worden. 

U mag een auto invoeren en indien gewenst een dienstmeisje hebben.

Kijk voor aanvullende informatie: www.mm2h.com.

Ik werk als agent samen met een aantal officiële MM2h bureaus in Maleisië. Vraag mij om informatie op info@malaysiapromotion.nl.

 

PARTICULIERE REIZIGER

_________________________________________

Hotels
Uw kennismaking met Maleisië begint met een verblijf in een hotel. Ik verwijs hierbij naar de reisgidsen.

In de loop der jaren heb ik echter veel hotels bezocht, heeft u vragen, mail mij.

Mijn top-10 is:

1. Rainbow Paradise Beach Resort, Penang - www.paradisehotel.com
2. Parkroyal, Penang (Batu Ferringhi) - www.penang.parkroyalhotels.com
3. Eastern & Oriental Hotel Penang (Georgetown) - www.e-o-hotel.com
4. Sepilok Nature Resort, Sandakan - sepilok.com
5. The Aryani Hotel Terangganu (Merang)
6. Shangri-la Rasa Ria Resort & Spa, Kota Kinabalu - www.shangri-la.com
7. Berjaya Langkawi Resort - www.berjayahotel.com
8. Langkapuri Inn, Pantai Cenang, Langkawi - langkapuri-inn.hotel-langkawi.net
9. Holiday Villa Cherating - www.holidayvillahotelcherating.com
10. Sabah Hotel Sandakan - www.sabahhotel.com.my

TIP! Green Village Langkawi Resort, Pantai Tengah - ecovriendelijk - booking.com

Hotels in Maleisië zijn er in verschillende prijzen en klassen. Ieder jaar komen er nieuwe boutiquehotels bij, in bijvoorbeeld Penang. Op bijzondere locaties en plaatsen.

Kijk ook eens op hotelsites zoals Trivago, booking.com, expedia.nl, tripadvisor.nl, agoda.com.

Home Stay programma (ecotoerisme)
U kunt tijdens uw vakantie besluiten om in een kampong te wonen bij een Maleisische familie. Dit is een unieke gelegenheid om de mensen en cultuur van dit land te leren kennen. De Homestay adressen bevinden zich in ongeveer 25 dorpen en u kunt bij ongeveer 1200 gezinnen logeren. Door hiervoor te kiezen, helpt u de locale bevolking direct met uw komst in hun huis. Kijk op www.homestay.com of www.go2homestay.com.

Voor informatie: www.tourismmalaysia.gov.my of de plaatselijke reisorganisaties en Tourism Malaysia kantoren. Kijk ook eens op: www.virtualmalaysia.com.

Verenigingen en Organisaties

Met name voor de individuele reiziger:

- Vereniging Nederland-Maleisië (Netherlands-Malaysia Association). Ook op Facebook.

Bent u nu geïnteresseerd in Maleisië? U kunt lid worden. Deze vereniging organiseert een aantal bijeenkomsten per jaar en u ontmoet gelijkgestemde Nederlanders met belangstelling voor Maleisië.

www.nederland-maleisie.nl | vnm@smhi.nl

- Tourism Malaysia

www.tourismmalaysia.gov.my - Uitgebreide website, ook voor adressen en informatie onderweg! Download diverse reisbrochures op deze site. Zie ook onder Events en Promotions, de maandelijkse Promotional Programs per provincie in heel Maleisië.

- www.tourismpenang.net.my

- www.sabahtourism.com

TIP! Kijk ook: borneoecotours.com (de Borneo Specialist!)

- The Malaysian Association of The Netherlands. Ook op Facebook.

Dit is een vereniging van Maleisiërs in Nederland. Doel: educatieve, sociale, culturele en economische activiteiten ontplooien.

Zie: www.ma-nl.com.

 

ZAKELIJKE REIZIGER

_________________________________________

De Malaysian Dutch Business Council (MDBC) is de club voor mensen, die zaken doen met en/of in Maleisië.

Het lidmaatschap is per jaar. Zij houden bijeenkomsten in Maleisië, geven een tijdschrift uit en een Business Directory.

Veel bijeenkomsten vinden in Kuala Lumpur plaats, soms in Penang. Soms in samenwerking met de Matrade of de Maleisische Ambassade aldaar of in Nederland.

Informatie: www.mdbc.com.my of info@mdbc.com.my en Facebook.
Zij verzorgen stageplaatsen voor Nederlandse studenten (HBO/Universitair) per collegejaar. Zie ook: Facebook voor het Student Intern Program.

Organisaties

- Malaysian External Trade Development Corporation (Matrade).

Site: www.matrade.gov.my.

Informatie: rotterdam@matrade.gov.my, telefoon: 010-4627349, Facebook

- Embassy of Malaysia

Adres: Rustenburgweg 2, 2517 KE Den Haag, 070-3506506.

Informatie: malaysia@euronet.nl.

Site: www.kln.gov.my/web/nld_the-hague.

- RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Informatie: rvo.nl.

Voor vragen aan gespecialiseerde landenmedewerkers over:
- ondersteuning van ondernemers
- evenementen van seminars en spreekdagen
- economische missies
- infocentrum te Den Haag.

- Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH)

Dit is een platform voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Informatie: www.handelsbevordering.nl.

 

STUDENTEN

_________________________________________

De Malaysian Dutch Business Council (MDBC) is de club van mensen, die stageplaatsen kan bieden aan studenten in Maleisië.

Informatie: www.mdbc.com.my of info@mdbc.com.my en Facebook.

De stageplaatsen voor Nederlandse studenten (HBO/Universitair) gaan per collegejaar.

 

AANPAK MALAYSIA PROMOTION

_________________________________________

Malaysia Promotion geeft advies en informatie over het land Maleisië.
In de eerste plaats door deze website en via mijn e-mailadres: info@malaysiapromotion.nl.

U kunt ook reclame maken voor Maleisië via de website www.malaysiapromotion.nl.

Daarnaast werk ik samen met de Maleisische ambassade en Malaysia Tourism. Zij leveren ook informatiemateriaal (op aanvraag).

Voorlichting
U kunt mij inhuren voor het geven van voorlichting op uw reisbureau of bij u thuis. Ook kan ik voorlichting geven over reizen naar Maleisië bijvoorbeeld op de Tong Tong Fair. U kunt mij per dag of dagdeel inhuren.

Op speciaal verzoek houd ik een voordracht bij uw vereniging of organisatie. Heeft u specifieke wensen, vraag er mij om.

Ik geef ook informatiebijeenkomsten over MM2H (zie de omschrijving). Bent u zich aan het voorbereiden op uw pensionering en wilt u misschien een woning in Maleisië kopen, dan kan ik u hierover informeren.

Ik maak voor reisorganisaties op verzoek inspectiereizen voor de hotels en accommodaties.

Hulpverlening
Zit u in Maleisië en ondervindt u problemen mbt uw terugkeer naar Nederland? Ik bemiddel met ambassades, ziekenhuis, verzekeringsmaatschappij, luchtvaartmaatschappij ed. Of bel direct uw reisbureau of boekingsagent / vliegtuigmaatschappij op.

Maatwerkvakanties en wonen in Maleisië
Ik geef bij u thuis voorlichting over maatwerkvakanties. Ik leg u de aspecten goed en geduldig uit, zodat u een goede keuze naar uw wens weet te maken. Ook kan ik u voorlichten over de koopwoningen in Maleisië.

Staat er iets niet bij? Vraag mij erom per e-mail (7 dagen per week) of telefonisch tijdens kantooruren. Heeft u tips over Maleisië, of heeft u leuke ervaringen te melden, stel mij hiervan op de hoogte.

 

MEMBERSHIPS

_________________________________________

Ik ben lid van, of bekend met de volgende verenigingen:

 • de Malaysian Dutch Business council (MDBC)
 • de Netherlands-Malaysia Association / Vereniging Nederland-Maleisië
 • de Lions Club International
 • de Maleisische Associatie in Nederland.

 

CONTACT

_________________________________________

MALAYSIA PROMOTION

Eendrachtstraat 25 HS
1078 XW AMSTERDAM

T: +31-(0)20-6717881
M: +31-(0)6-511 571 52
E:
info@malaysiapromotion.nl
W: www.malaysiapromotion.nl
BTW ID: NL001257776B86

Ingeschreven bij de KvK te Amsterdam onder nr.  34152064 op naam van Reydon Human Resources & Malaysia Promotion. Zie ook mijn andere bedrijf: Reydon HR.

ROUTEBESCHRIJVING

Openbaar vervoer

tram 12: haltes kruising Churchilllaan met Ferdinand Bolstraat respectievelijk Scheldestraat. Vervolgens de Scheldestraat inlopen, de eerste straat rechts (Deurloostraat), de eerste links (Volkerakstraat), de eerste rechts (Grevelingenstraat) en de eerste links is de Eendrachtstraat.

tram 4: halte Dintelstraat ter hoogte van de Rooseveltlaan ga langs het Europaplein naar het Scheldeplein, loop linksaf de Wielingenstraat in en ga de eerste straat rechtsaf.

metro/trein: station RAI uitlopen langs de Europaboulevard en het Europaplein naar het Scheldeplein. Loop vandaar linksaf de Wielingenstraat in en ga de eerste straat rechtsaf.
Ook bereikbaar vanaf Amstelstation met tram 12.

Autoroute

Komend uit de richting Utrecht of Amersfoort via de A2: vanaf Utrecht eerst de Ring A10-Oost aanhouden en via de A10-Zuid tot aan de afslag RAI gaan (afslag S109/S110). Vervolgens bij het eind van de snelweg rechtsaf (borden RAI volgen) en uitrijden tot de rotonde. Rechtdoor blijven rijden en vervolgens links voorsorteren. Daarna langs de RAI rijden tot het volgende stoplicht. Hier linksaf de Wielingenstraat in en vervolgens de eerste straat rechts.

Komend uit de richting Den Haag of de Coentunnel via A10: de A10 volgen tot aan de RAI (afslag S109/S110) en vandaar de borden RAI volgen. Zie boven voor beschrijving van de verdere route.

NB: denkt u aan de parkeermeter...!!

 

ENGLISH VERSION - MALAYSIA PROMOTION

_________________________________________

In 2007 I started Malaysia Promotion in the Netherlands, because I am very enthusiastic about Malaysia, its people, climate, nature and animal life. I am convinced that Malaysia needs a better marketing and pr. It’s my goal to do this and to let people get to know this country and it’s people.

Who am I? I am a citizen of Amsterdam and I have been working professionally as a social engineer and I work as a human resources manager, careercounsellor and lifecoach.
I also was a tourleader in Sabah and Sarawak and I am having more than 20 years experience of travelling to and in Malaysia.

I  promote Malaysia in the Netherlands and I am giving information and advice about  tours and travels, living and working including the Malaysia My Second Home(MM2H)program in Malaysia for individual travellers as well as groups of people.

 • I work together with some Dutch travel agents and companies who specialize in Malaysia and who are happy to promote their packages to this beautiful and warm country.
 • I give advice to Dutch people when they want to stay in Malaysia for a longer period of time. This can be in hotels or apartments. An other option is to live some days with a Malaysian family in their house under the Malaysia Homestay program. Here you enjoy kampunglife. Please sent me updates and addresses about your favourite places!
 • And when people have done that, they can continue their stay in hotels or apartments. Once you love Malaysia you can live here a longer period of time, for instance in wintertime, or you can buy a house(after retiring) and enjoy the Malaysia My Second Home program (MM2H). I am an agent for this program in Holland.
 • I let you discover West-Malaysia and Penang in particular. In Penang you have a culinary paradise with Malaysian, Chinese, Indian, halal cuisine including vegetarian food. The vegetarian restaurants are many and they have a great variety: some even have buffet suppers/diners. The many fruits, vegetables and fresh juices will support your lifestyle in a healthy way.
 • I let you discover Sabah and Sarawak, the flora and fauna, ecotourism and I inform you how to travel in a sustainable way. Diving is great near the many islands. Also staying at a longhouse is a beautiful down-to-earth experience.
 • Please sent me information and pictures of your hotelpackages, apartments or flightpromo’s. I give this information to my clients in Holland and I do the marketing and pr for you.
 • I also want to know your ecotourism-offers or packagedeals, so find in me a reliable businesspartner and let the people travel to Malaysia.
 • I give information to businesspeople about doing business in The Netherlands. I work together with the Malaysian Dutch Business Council and other organizations in The Netherlands. If you come to the Netherlands, I can arrange your hotel and appointments for you. I am a good and friendly host with a car.
 • Do contact me if you have questions.
 • What is new, better, hot and worthwhile? Or what has stopped or changed?

      Send me an email at info@malaysiapromotion.nl

 


 

Malaysia Promotion, Eendrachtstraat 25 hs, 1078 XW AMSTERDAM

tel. +31-(0)20-6717881  |  mobile +31-(0)6-511 571 52  |  email: info@malaysiapromotion.nl