Irene Reydon Human Resources  
Eendrachtstraat 25 hs
1078 XW AMSTERDAM
t. +31-(0)20-6717881
e. info@malaysiapromotion.nl
m. +31-(0)6-51157152
w. www.malaysiapromotion.nl
 
       

Welkom

 

Reizen:

Reizen & tours

Culinair

Ecotoerisme

Gezondheid & wellness

Verblijven:

Wonen & werken

 

Voor wie:

Particuliere reiziger

Zakelijke reiziger

Studenten

 

Over Malaysia Promotion:

Aanpak

Memberships

Contact

 

English version

Printversie

 

 

 

INFORMATIE OVER DE CULINAIRE KAART IN MALEISIË

_________________________________________

Omdat er in Maleisië zoveel bevolkingsgroepen wonen, zijn de keukens hierdoor in ruime mate beïnvloed. Het eten is er een echte melting pot!

Daarom vinden we zowel Maleisische traditionele gerechten, Chinese gerechten uit allerlei streken evenals Indiase etenswaren. Daarnaast hebben we binnen deze kaart een vegetarische keuken in Maleisië die ik nergens ter wereld ben tegengekomen.

In dit moslimland is halalfood overal te vinden (dat is voedsel dat volgens de islamitische wet gegeten mag worden).

Eten is een van de meest voorkomende activiteiten in Maleisië: ontbijt, lunch, theetijd, avondeten en tussendoortjes, overal zijn vruchten en sappen in overvloed te vinden. Uw dag start bijvoorbeeld met Nasi Lemak.
 
Iedere staat in Maleisië kent zijn eigen specialiteiten en gerechten. Bijvoorbeeld in Malakka kunt u de peranakan en Nonya babagerechten proeven, zoals Curry Chicken Kapitan. In Johor eet u laksa Johor, nasi briyani gam en otak-otak.

In Terengganu smult u van de nasi dagang en de keropok lekor. Kelantan heeft allerlei kleuren rijst, waaronder de blauwe nasi kerabu en heerlijke toetjes zoals kuih akok en jala mas.

In Sarawak smult u van laksa Sarawak, een heftige maaltijdsoep die je niet mag missen. Penang biedt het culinaire hoogtepunt uit de Maleisische keukens, en iedere dag kunt u bij een hawkerstalletje eten wat u wilt. De beroemde Hokkien mee, Char koay teow, pasembor en kuih lapis zijn het proberen waard.

George Town, Penang heeft van de Unesco een plaats gekregen op de World Heritage List, de werelderfgoedlijst, omdat George Town het grootste nog bestaande aantal voor-oorlogse winkels, gebouwen (tempels en monumenten) heeft ten opzichte van alle andere Aziatische steden.

Fruit vindt u in overvloed in het gehele land: durian (je vindt het heerlijk of je eet het nooit meer!!), mango, jackfruit, ananas, starfruit, guave, payaya, banana, enz.

Van deze vruchten worden sappen (juices) gemaakt waar je bij staat, dus supervers. In het kader van uw gezondheidsmanagement niet te versmaden.

En als je eens een keer wat anders wilt, dan zijn de Europese keukens (Italiaans, Frans, Engels, Duits, enz.) dichtbij en de Amerikaanse concerns (KFC, etc.) zijn ook te vinden.

Op aanvraag stuur ik u de folder met ‘Vegetarian delights' toe (info@malaysiapromotion.nl).

U kunt dus overal eten waar u wilt, op straat bij een eetstalletje, neem bijvoorbeeld eens roti canai als ontbijt. Bij de zogenoemde hawkerstals (bijvoorbeeld op Gurney Drive in Penang), in restaurants en hotels (let op speciale buffetten!).

Kijk waar de lokale mensen eten of eten halen, daar is het eten goed en vaak goedkoop!

 

(foto © Irene Reydon)

Tot slot maak ik u erop attent, dat u regelmatig kooklessen kunt nemen op uw vakantieplek. Informeer hiernaar bij de receptie, in andere hotels of via de Tourism Malaysiakantoren ter plaatse. De laatsten organiseren zelfs een speciale gourmettour van 3 dagen vanaf Kuala Lumpur, Penang en vanaf Langkawi.

_____________________________________________________

 

| top |